18 Oktober 2021

Bijeenkomst 18 oktober 2021

Waar ooit de modernste melkfabriek van Nederland stond, staat binnenkort de modernste stadswijk van Eindhoven. Het oude Campinaterrein transformeert naar De Caai. Een living lab waar innovatie en design nieuwe ontwikkelingen op het gebied van voeding en welzijn aanjagen, op een plek waar dat van oudsher aanwezig is. En waar bewoners en makers elkaar vinden in de overtuiging dat het allemaal groener en gezonder kan en mag.

Aan De Caai wonen betekent dan ook bewust wonen: actief werken aan een duurzamer en gezonder leven in alle facetten. Van eten en drinken tot verwarmen en voortbewegen. Hier woon je straks op een unieke locatie aan het water op loopafstand van het centrum van Eindhoven. Ervaar de dynamiek van het stadsleven, maar tegelijkertijd ook de rust met het mooie groene buitengebied in de buurt.

Aan De Caai gaat een nieuwe generatie makers, verbinders, (food)designers en innovators aan de slag. Hun initiatieven om de gezondheid van mens, maatschappij en planeet te verbeteren vragen ruimte om te ontdekken, te cultiveren, te groeien. De Caai biedt die ruimte en doet zo recht aan haar belangrijke verleden én optimistische toekomstbeeld. Een mooi voorbeeld is PHOOD, ondernemer van het eerste aquaponic-boerderijrestaurant ter wereld en dat op De Caai (www.nieuwbouw-decaai.nl).

Programma
  • 16:30 uur: ontvangst bij Phood Kitchen
  • 17:00 uur: welkomstwoord voorzitter Maarten van Ham
  • 17:15 uur: korte toelichting op het middagprogramma door Timon van der Horst (BPD)
  • 17:20 uur: rondleiding over het oude Campinaterrein in 3 groepen
  • 18:45 uur: Diner