11 September 2023

Bijeenkomst d.d. 11 september 2023

“Van gesloten klooster naar uniek hotel, het Clarissenklooster”.

Dichtbij het centrum van Eindhoven, pal tegen de Genneper Parken, ligt een fraai stukje religieus erfgoed. Het Clarissenklooster, als een parel in het Dommeldal, verscholen in het groen. Meer dan een halve eeuw was dit het hermetisch gesloten domein van de zusters Clarissen Coletienen. CRA Vastgoed transformeert het naar een open en gastvrije omgeving waarvan iedereen kan genieten.

Al in 2018 droeg het bisdom het klooster over aan VB Groep, in het volste vertrouwen dat het familiebedrijf dit historisch stukje Eindhoven op respectvolle wijze een nieuwe betekenis zal geven. Er is gekozen om het rijksmonumentale pand terug te geven aan de stad in de vorm van een luxe hotel met circa 60 kamers en een voor iedereen toegankelijk restaurant in het hogere segment.

Architect Stefan de Bever (kleinzoon van de oorspronkelijke architect Cees de Bever) en ontwikkelaar Bas Dikker (namens CRA Vastgoed) zullen een toelichting geven op de ontwikkeling. Aansluitend in groepjes een rondleiding door het Clarissenklooster.

Programma
  • 16:00 uur: ontvangst
  • 16:30 uur: welkomstwoord door voorzitter Marloes Verkerk
  • 16:35 uur: presentatie Stefan de Bever en Bas Dikker
  • 17:15 uur: rondleiding door het Clarissenklooster
  • 18:15 uur: BBQ